Recepti za sok od Celera

U današnje vreme, sve više ljudi traži načine da unaprede svoj način ishrane i uključe više svežih sastojaka u svoju ishranu. Jedan od najnovijih trendova koji osvaja kulinarski svet je sok od celera. Osim što je osvežavajući napitak, celerov sok se pripisuje brojnim zdravstvenim prednostima, uključujući poboljšanje varenja, hidrataciju organizma i smanjenje upala.

Ako želite eksperimentisati s ovim ukusnim napitkom, evo 7 jednostavnih recepata za pripremu soka od celera koji će vas osvežiti i napuniti energijom:

1. Klasični Celerov Sok:

– Sastojci: 4 štapića celera
– Priprema: Operite, naseckajte i ubacite celer u blender. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Procedite kroz cediljku i poslužite sa ledom.

2. Celer i Krastavac:

– Sastojci: 3 štapića celera, 1 krastavac
– Priprema: Oljuštite i naseckajte krastavac i celer. Stavite ih u blender, dodajte malo vode i blendajte. Procedite i poslužite ohlađeno.

3. Zeleni Celerov sok sa Limunom:

– Sastojci: 5 štapića celera, sok od 1 limuna
– Priprema: Blendajte celer i sok od limuna zajedno. Dodajte vodu po potrebi. Procijedite i poslužite sa kriškom limuna.

4. Celer i Jabuka energetska bomba:

– Sastojci: 2 štapića celera, 1 zelena jabuka
– Priprema: Naseckajte celer i jabuku, ubacite u blender i dodajte malo vode. Blendajte i poslužite sa kockama leda.

5. Celer i Đumbir detoks Sok:

– Sastojci: 4 štapića celera, 1 kašičica rendanog đumbira
– Priprema: Blendajte celer i đumbir zajedno. Dodajte vodu po potrebi. Procedite i uživajte u osvežavajućem ukusu.

6. Celer i Nar super Sok:

– Sastojci: 3 štapića celera, sok od 1 nara
– Priprema: Pomešajte celer i sok od nara u blenderu. Dodajte led i blendajte. Procedite i poslužite sa malo soka od nara na vrhu.

7. Ananas-Celer voćni eksploziv:

– Sastojci: 2 štapića celera, 1 šolja kockica ananasa
– Priprema: Blendajte celer i ananas zajedno. Dodajte vodu po potrebi. Procedite i uživajte u ukusu ovog voćnog eksploziva.

Sada kada imate ovih 7 sjajnih recepata, možete uživati u raznovrsnim ukusima soka od celera. Ove jednostavne pripreme pružaju ne samo osveženje već i niz zdravstvenih benefita koji će unaprediti vašu svakodnevnu ishranu. Zdravlje u čaši – isprobajte sami!

Kod nas možete naručiti sok od Celera, koji se cedi na dan isporuke.